Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om varför dagens ideologier saknar sjävinsikt erfarenhet och bygger på kortsiktiga förhastade argument!


Ideologins akilleshäl

Mina tankar begrundar det googledjupa vatten
där argumenten vandrar fritt omkring
utan källa , utan kontakt med filosofi eller erfarenhet
som försöker ställas fram som en vetenskapligt genomtänkt faktum
trots att den aldrig passerar pseudobarriären.
Tankemonster skär genom tusenårig kunskap
ej på beprövade vingar utan slående vilt utan mål och mening
Idealismens är kommersialismens tvilling lika villig att sälja senaste nyhet
för bästa pris
Sanningen vänta blek och anfådd bakom hörnet.
Alla söker att bli den ideologiska messias som bär denna
men tanken förslavas i egoismens svarta tjäriga spår
ur stånd att fjärma oss från detta faktum att
människan ej förmår att vara gud





Övriga genrer av mila5405
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-21 22:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mila5405