Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland brinner det i knutarna, då är det bra om man har en plan. En beredskap för hur att göra om det är allvar och inte bara ett av alla de där möjliga falsklarmen.


Något litet om civilkurage III (text i efterfrågad repris)




Har du en vän som är sjuk och isolerar sig?
En som verkar vilja dö, bara tyna bort och inte har stor själslig kraft att hjälpa sig själv?
Då är det din sak som vän att göra 'det där något'.
Du kan ringa vårdguiden och fråga dem om råd.
Du kan uppsöka din vän och försöka med övertalning.
Du kan prova olika sätt.
Du visar att du bryr dig och du slutar inte bry dig förrän du hittar ett sätt att kringgå din väns beslut att ta livet av sig.
Oavsett hur det sättet ser ut.
Du gör det för att du bryr dig.
Du gör det för att du behöver din vän.
I livet.
Dessutom visar du andra så att även andra kan ta efter för hur att vara en vän.
Att vara någons vän innehär ett ansvar.
Våga axla det ansvaret, även om det kostar på.
När dina egna resurser inte räcker till längre så be proffsen om hjälp.
De är din förlängda arm.
De är vana vid att gripa in när vännens ork inte längre räcker till.
Stå på dig och se till att något händer.
Nöj dig inte med några tröstande ord.
Visa dig engagerad och ställ krav.
Ställ också krav på dina vänner.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-06-26 01:35



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Även de riktiga pyromanerna tyckte att det var bättre förr (ibland filmar kameror, utöver en del spelare) och det går ju att säga när Järegård hade huvudrollen som det i en dramatiserad teveserie om kända kriminella som begick litet vådliga brott.
2016-06-26

    frun
Man kan också ringa BRÅ och berätta om upprepningstvång, 'gisslandrama'.

Eller välja att flytta till någonting bättre. Folk ska inte tro att de kan lägga sig i folks liv och förstöra hur som helst. Så om jag lämnar vårt vackra land så finns det en anledning, att det här landet var bättre förr.
2016-06-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP