Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En försommar

Värme i luften och klibbiga gator
Vita mössor genom dimmiga blickar
Liv, dekadens och du söker kontakt

En glimrande å
Vågorna, i takt med mina tankar
Det var tidigare än så

Det bara slog mig, eller svepte
Ömt och plötsligt, omringade
Av syntar, sorl och vår elektricitet

Du stannade på vägen, ett par stopp
Dyrkan, närhet och en blick
En blick, i skuggan av domkyrkan

Förbi minnesstund, bordsdam, soluppgång
Stilig kostym och vacker chiffong
Vad är väl en serenad, i ösregn

Vad som blev, kom att bli mitt
Lugn och värme, helt fritt
Och du, du blev min försommar




Fri vers (Fri form) av infiniteternity
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-06-26 13:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Du blev min försommar"
En fantastisk rad som fastnar.

Själv hade jag en stor Blondie-badge på kavajslaget när jag "tog studenten", som det så vackert heter.
Ångrar att jag inte hade Sex Pistols. Det hade varit mer subversivt.
2016-06-26

    ej medlem längre
Härlig beskrivning av ett möte med dans och promenad och fördjupad kontakt som kanske var en uppvärmning inför den stora kärleken....i Uppsala ?

:)
2016-06-26
  > Nästa text
< Föregående

infiniteternity
infiniteternity