Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALDRIG ÄLDRE

jag var på flykt från minnen

på jakt efter nya

jag satt och spanade stint

som en hungrig harpya

i ett semesterstängt sverige

när allting går under

får man ta vara på färger

räkna lyckliga stunder

 

 

här kommer infödda

som kan stan utan och innan

här kommer tävlingen

om allra flottaste kvinnan

och mitt i allt

en märklig man

med en tonårings sinne

som struntar fullständigt i

vad som är ute och inne

 

 

jag var en gäst på gatan

där cloz förr legat

och gamla pilgrimshem

där ett spjutspetsfolk knegat

två passagerare

på en färd genom tiden

i denna trons oas

härskar glädjen och friden

 

 

vi blir aldrig äldre

än vi var då

jag vill inget hellre

än att leva så

att tvångströjor aldrig

finns i närheten

och skulle jag se en

vill jag bränna den

 

 

LARZ GUSTAFSSON   1/7 2016

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 159 gånger
Publicerad 2016-07-01 17:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP