Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIVSVERK

jag satt i växeln

på ett kraftverk

när åttiotalet drog förbi

blev involverad

i Ditt livsverk

det var när Du och jag blev vi

Du tog Din boning

i min ande

där allt var kallt och mörkt och dött

Ditt regn kom över

torra landet

det nedbrända blev pånyttfött

 

livsverk

livsverk

livsverk

liv

 

 

ett liv i Riket Annorlunda

är ingen hobby, ingen lek

det är att sluta upp att blunda

det är att våga vara vek

bejaka att man inte klarar

att dra sitt lass på egen hand

och sist och slutligen att fara

till himlens ljusa, sköna strand

 

livsverk...

 

 

tror du på livet efter detta?

den frågan kan jag få ibland

och då, min vän, vill jag berätta

så kanske du får blodad tand

det du har hört om bortom bergen

är faktiskt riktigt och korrekt

trots att man här i gamla sverige

ser kristendomen som suspekt

 

 

livsverk...

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON 2/7 2016

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 193 gånger
Publicerad 2016-07-02 14:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP