Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VALSTUGEBOOGIE

du kan stapla alla dina

meningslösa argument

du kan babbla om att allting

mäts i mängd och i procent

du kan köra med ditt snack om plikt

och tjat om skyldighet

mina järnfilsspån ska aldrig

sitta fast på din magnet

 

 

du kan lägga vikt vid tyngdpunkten

och tyngdpunkten vid vikt

du kan inbilla dig att du säkert

vinner mig på sikt

du kan skriva en artikel

du kan väcka opinion

men jag sitter ändå orubbad

på samma gamla tron

 

 

du kan gå i polemik och clinche

strö floskler där du går

men jag tänker ändå inte

följa dig i dina spår

du kan sända mig pamfletter

eller bomba med citat

men den enda reaktion du möter

är förakt och hat

 

 

du kan aldrig nånsin lyckas

med ditt dödfödda försök

alla dina flotta fraser

kommer att gå upp i rök

när din skuggtillvaro utsätts

för ett avslöjande ljus

får du söka upp en ny plats

där ditt hov kan hålla hus

 

 

LARZ GUSTAFSSON  3/7 2016

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 250 gånger
Publicerad 2016-07-03 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP