Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄR DET SOPTIPPEN SOM GÄLLER FÖR ÄLDRE?

ÄR DET SOPTIPPEN SOM GÄLLER FÖR ÄLDRE?

Jag kom i samspråk med en äldre dam som skulle åka buss till samma mål som jag.
Vi började att prata om att ge sina barbarn presenter
Men nu sa hon att "jag kan inte köpa presenter till mina barnbarn. Med min lilla pension får jag knappast något över. När hyran och maten och elen är betalda så har jag egentligen inte råd att äta riktigt varje dag. Utan det får bli en påse grönsaker eller något som är billigare än en hel middag.
Det är verkligen sorgligt att man har blivit utslängd på soptippen. Jag har uppfostrat sju barn och har trivts med detta och det var min goda gärning i livet. Men det bestraffades med att jag fick en så kallad fattigpensionär. Man hörde ju naturligtvis talas om fattighuset, men inte trodde man att man skulle hamna under samma premisser. Jag har inte begärt mycket i livet. Hälsan och barnen har varit min glädjekälla i livet. Så jag har inte kostat på mig så mycket. Hade kanske velat resa någonstans i världen. Men det har ju inte funnits en möjlighet. Att ta hand om sina barn och uppfostra dem till hyggliga medborgare är väl också ett slags arbete som borde premieras, inte att man ska bli bestraffad."

Hennes sorgsna min var inte att ta miste på. Visst, jag är gammal men inte så gammal att jag förstår att vi äldre är lite besvärliga. Vi kostar pengar. Men, lade jag in då, du har ju gjort din del, du har ju dragit ditt stå till stacken. "Ja, kanske det," sa hon.
"Jag vill absolut inte hamna under andra människors vård. Jag har läst så mycket och jag har väninnor som har berättat den ena hemska historien efter den andra.
Är det så att vi äldre uppfattas av politiker att vi inte är värda något."
Det klart att ni är värda lika mycket som någon annan i dag. Ni har ju kämpat för detta i hela ditt liv. Att sen inte politiker har vett att uppskatta vad ni har gjort, det är ju bara att beklaga.

Jag är helt av övertygelsen att de vill att vi ska dö så fort som möjligt. Så vi inte kostar systemet för mycket. Det är hemskt att man efter ett långt liv i ett underbart land, är tvungen att säga så, för det är på det viset jag känner.
Har alltid sagt att ni äldre borde premieras mycket mer och politikerna borde visa respekt för er. Respekt, det vet jag inte, men lite hänsyn borde de visa oss som har det så jobbigt. Man blir väldigt bestört när man hör sådant här direkt från en äldre dams hjärta.

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-03 20:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja, det känns inte bra att det får vara så här!
2016-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj