Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HJÄRTSTATARE RÄDDAR MÅNGA LIV

HJÄRTSTATARE RÄDDAR MÅNGA LIV

Jag tror att många med mig vet att det finns många hjärtstartare i kommunen, men hur många vet var de finns placerade?
Det borde sitta en tydlig skylt där hjärtstartare är placerade, samt pilar omkring dem som pekar ut var de finns.
Ytterligare åtgärder är att upplysa om placering av hjärtstartare till kommunens invånare på hemsida, vårdcentraler samt via folders som kan delas ut till kommuninvånare.

Vanlig hjärt- och lungräddning räcker tyvärr inte för att rädda en person som drabbats av ett plötsligt hjärtstopp. Chansen att överleva ett hjärtstopp med enbart HLR är endast 2 %. Om en hjärtstartare används inom tre minuter så ökar chansen att överleva från 2 % till 83 %.

Det skulle vara en självklarhet att kunna med en hjärtstatare,precis som något annat. De kunde naturligtvis börja i skolorna. Varje människa skulle på något sätt lära sig detta.
Jag tror att dessa enkla åtgärder skulle rädda många liv

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 237 gånger
Publicerad 2016-07-05 20:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj