Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ARABY I VÄXJÖ HAR BLIVIT FÖR OTRYGGT ATT BO I

ARABY I VÄXJÖ HAR BLIVIT FÖR OTRYGGT ATT BO I

Efter ha bott många år i Araby och född i Växjö stad,kan man inte längre känna sig trygg i Araby. Man vet inte när ens bil brinner upp. Eller när de kastar in smällare och annat genom brevlådan i dörren. Stenkastning har blivit en vardag. Rutorna går och bostadsföretaget sätter in nya rutor. Den ende som tjänar på detta är företaget som sätter in rutorna.
Kvällarna är ju väldigt otrygga man vet inte från den ena stunden till nästa vad som händer.
Det klart att man vill ha ett bostadsområde där man kan känna sig trygg.
Inte att alltid tala om för tjejerna att ni måste vara försiktiga.
Vi vet,så vi rastar hunden någon annanstans.
Går de ut med katten blir de påhoppade att katter ör odjur och borde bli av med huvudet likaväl som att ni skulle gå ner och dränka er. Dessa ord sa barn som var inte mer än tolv år.
Man tycker det är förfärligt.

Just nu är det lugnt då åker alla tillbaka till sina hemländer dessa länder de har flytt ifrån. Hur rimmar det? Men när hösten nalkas är det tillbaka på samma vis igen.
De pratar om segregation är det då konstigt att människor inte vill bo där.
Så den segregationen styrs ju av att området är så otryggt att ingen vill bo där utom invandrare.
Det klart att det känns bittert att efter ett strävsamt liv inte få känna en trygghet i det land där man är född.

Man kan inte sätta på skygglappar och tro att allt är bra. Nu för tiden mörkar ju inte media detta och det är väl bra. Politikerna skulle bo i dessa områden och bli påhoppade så kanske det skulle bli annat ljud i källan.
Det klart att det är politikernas naivitet som har skapat detta.
Inga styrmedel i världen kan göra att människor får en annan uppfattning.
Jag är av övertygelsen att om bara fem år finns det bara invandrare som vågar bo I Araby. Detta är mycket signifikativt. Har inte politiker sett detta i andra länder?

Det är väldigt synd för Araby är ett vackert område annars.
Man kunde göra detta till ett mycket attraktivt område om man fick bukt på dessa individer som ställer till det för andra.
Tyvärr går det inte längre att bo kvar för man vet inte vad som händer.
Många som jag känner säger att man borde skaffa sig ett vapen. Inte något dödligt utan ett vapen med gummikulor. Bara att få ett sådant förslag är ju inte riktigt klokt.

Detta är bara en familjs synpunkt tänk hur många andra som tänker på samma sätt.

En familj som inte vågar bo kvar i Araby i Växjö längre

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 1573 gånger
Publicerad 2016-07-08 23:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj