Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dörr på glänt.

Förvridna tankeskelett i ett museum som är stängt för all framtid.

Verklighetens spökplump smyger runt och strör ut häftstift på mörka knarrande trägolv. I en docksäng ligger malätna gosedjur fulla med rostiga nålar.

Ett stängt nöjesfält där ingen levande skrattat på 20 år. En karusell som aldrig mer kommer snurra.

Min fantasi har dalar som bottenlösa brunnar fyllda med svart vatten, men även toppar där spetsen nuddar vid rymdens kant.

Det vackra och det hemska är ibland så nära varandra, som kokainrester på en sedel i ett barns sparbössa. Eller som eldens värmande sken i en brasa en kall höstkväll och samtidigt dess urskillningslösa dödlighet i en brand på ett barnhem.

Det ljusa tränger sig in i springorna med kraften av ett grässtrå genom asfalt. Glänta på en dörr till ett mörkt rum och det får liv.

Mörker är underställt ljuset, det är endast brist på ljus som skapar det.




Övriga genrer av Starkskör VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-07-14 21:14



Bookmark and Share


  Popangelov VIP
Mycket bra! Mörkret är det naturliga tillståndet. Vi måste anstränga oss för att fylla det med ljus...
2016-07-15

    ej medlem längre
riktigt bra text.
2016-07-14

  Blomma-Stjärna VIP
Dikten väcker associationer -den berör mig - bilden med kokainrester på en sedel i ett barns sparbössa och fortsättningen om elden är genialisk -grässtrået som spräcker asfalt tröstar, som och slutstrofen
Bokmärker!
2016-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Starkskör
Starkskör VIP