Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fotto : Strindberg på Kymmendö.


STRINDBERG OCH A BONNIER

Bonnier : Det var ett bra tag sedan
vi språkades vid herr Strindberg,
huru förflyter skrifvandet af  
det nya dramat ?

August : Det ska fan ödsla tid
prata skit,när man vorden
blifvit skriftslav åt er
för fattihjonlön.

Bonnier : Åh ! men bäste Strindberg,
i förtroende af förskott har vi ju alltid
till er fördel anförtrott er penningar.

Strindberg : Både Siri och ni herr Bonnier
äro lik blodiglar,som suga must o märg  
ur mig,och som ni aldrig tycks blifva nöjda,
snart ni tagit ur mig all lifsglädje,
ett kontrakt hos  djefvulen stoge inte långt
efter,vampyrer ! likskändare ! parasiter
och förvanskare af guldsyntesen.......
ni drifva mig ut i en dragig snickarbo
på Kymmendö,
för att ådraga mig lunginflammation
å har mage begära af mig
skrifva en skärgårdsberättelse,
må djefvulen varda er nådig
för er fräckhet att ni inte ens skäms.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 617 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-22 08:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP