Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TRYGGHETEN I DET OTRYGGA

Som hjärnan ofta  spelar spratt med människo-
barnen,   trots   en  del  självsäkra  övertygelser
visar det sig ibland  att skenet  överrumplande
bedrar   den   trygghetsinvanda  uppfattningen
om sakernas tillstånd, men  som  allt  är statt i
förändring  och upplösningstillstånd, gör  man
sig mera rättvisa i att förbereda  sig på en osäk-
er tillvaro där allt kan hända.

När så denna insikt är accepterad  som  logiskt
verkningsbar i praktisk realitet,kan man känna
sig trygg i sig själv nog av att inte  ta  något  för
givet och invagga sig i en otrygg trygghet.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-28 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP