Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖDD I JANUARI

Född i jauari

Snön vräkte ner den 19 januari 1947.
Ingen hade upptäckt att barnet det vill säga jag
hade navelsträngen om halsen.
Det öppnades väldigt dåligt och barnmorskan
var lite orolig.

Det hade nu slutat att snöa men nu blev det
isande kallt.
Barnmorskan funderade varför öppnar det inte sig?
Hon är ju inte förstföderska?

Tiden bara gick och gick det var inte mycket som hände.
Läkarna ville ha en normal förlossning.
Min mamma var väldigt synsk.
Så hon sa.
- Det är något fel jag känner på mig det
Svaret blev.
- Det är inget att oroa sig över det kommer säkert
igång snart

Det började bli lite panik-känsla både hos min mamma
och barnmorskan.
Men läkarna var mycket motsträviga och de vill ha en
vanlig förlossning. (Det var manliga läkare)

Tiden hade nu gått så långt att passet var över för dessa
läkare och en ny kom dit och det var en kvinna.
Hon undrade vad det försegick och började undersöka min mamma.
Hon sa det ska bli kejsarsnitt omedelbart.

När jag så småningom fick se världens ljus var alla
glada att allt gick så bra.
Det var då de upptäckte att jag hade na velsträngen om halsen
Det blev så att jag kom till denna värld,men det var ett hårsmån att jag hade blivit strypt

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Knoparemoj
Läst 275 gånger
Publicerad 2016-07-29 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj