Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du är inte rädd för döden? ( dialog mellan nuna och angripare som irriterade sig på predikanten om ”Daesh”)


Freden, det är vad vi vill?!

 

Fransk nuna samspråkade med 2 Isis män i kyrka.

Du är inte rädd för döden dialog mellan nuna och angripare som irriterade sig på predikanten om ”Daesh”

  • En surrealistisk dialog ägde rum denna tisdag i den kyrkan av Saint-Étienne-du-Rouvray, i norden av Frankrike, efter mordet på prästen Jacques Hamel, jihadisti mellan två angriparna och två nunnor kvar inne i byggnaden. Nunnorna har berättat vad som hände i kyrkan för den katolska weekly La Vie, berättar AFP, enligt Agerpres.   de två angriparna, som fram till dess hade avslutat sitt vittnesmål av aggression och ett tillstånd av akut nervositet.Och plötsligt förändrade beteende.   Syster Hélène Decaux, 83 år gammal, och hans hustru också bland sårade troende i mer än 80 års ålder bad om tillåtelse att flytta. På sig. Samtalet tog sedan en religiös sväng.   
  •  
  • "Ja, jag har respekt för det sätt de respekterar också Bibeln, jag läste flera verser av koranen och det som slog mig särskilt finns verser om fred, "sade nunnan.
  • En av två angripare hade bett sin syster om hon vet Hélène. Koranen
  •  
  • En av mördarna. "Jag frågade min käpp(batong), han gav den till mig”, säger syster Hélène
  •  
  •  
  • Inte ett leende av triumf, men en söt leende av någon glad, säger ”syster Huguette Péron.
  • nunnan sa, "vi hade rätt att Le för en sekund.
  •  
  •  
  •  
  • Och ett allvarligt sårade var trogen till jorden.
  • Medan den 85-årige prästen här halshuggits.
  •  
  •  
  •  
  • "Freden, det är vad vi vill? (...)
  • Så länge det kommer att finnas bomber över Syrien, vi kommer att fortsätta attackerna.Och de kommer att hållas dagligen.   
  • Svarade en samtalspartner eller angripare.
  • så när ”NI ”kommer att sluta, vi kommer också att stoppa oss!"
  •  
  •  



Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-30 12:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP