Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÅGPRISPARADIS

hundrasjuttionio

med iläggssula

skopunkten finns för

oss nästan "gula"

kaffe för en femma

hos gamla klöver

rusta har det shampoo

som jag behöver

 

 

högerhalvan

ständigt kalkylerande

vänsterhalvan

skapande, kreerande

genomkorsa djunglerna

till varje pris

man vill leva i ett

lågprisparadis

 

 

loppis, second hand

är ett eldorado

särskilt för en

lågbudgetdesperado

trist med snikna som

kritiserar priset

alla lever inte

i paradiset

 

 

allihopa vill

komma lindrigt undan

handla lite till

under loppisrundan

änkans skärv

kan lära oss ett & annat

om belöningen

det fördolda mannat

 

 

har vi bara tak över

huvudknoppen

mat och även kläder

så är det toppen

ty förnöjsamhet

är en sällsam vinning

girigheten är som

en ond uppfinning

 

 

LARZ GUSTAFSSON   30/8 2016

 

Nästa gång du shoppar second hand på t ex Erikshjälpen eller Röda Korset, tänk då på att dessa butiker INTE finns till för DIN skull utan för fattiga och nödlidande människors skull. Så gnäll inte över priserna! Take it or leave it, som Runaways sjöng.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 238 gånger
Publicerad 2016-08-30 14:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP