Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orden kom då jag ett foto på Facebook såg. Jag orkar ej plocka bär då min lungcancer gör jag hostar blod


Blåbär

Blåbär-känslan i skogen skönt att få andas in naturen
det doftar så gott efter regnskuren
Blåbär-jag bär en liten korg av flätad näver
jag minns hur den stod i blåbärsriset och spindeln
hur den än idag sitt vackra nät väver
Blåbär-det är som en saga av Elsa Beskow att få gå likt Putte bland blåbärsris
och ännu bland träden känna en lätt sensommarbris
Blåbär-tänk att tillsammans med hallon i en kastrull få röra
Drottningsylt är något jag längtar till att nu få göra
Blåbär-när jag såg er på ett foto så kom orden
precis som ni växer upp ur jorden
här uppe i den höstklädda Norden




Bunden vers (Rim) av sajo
Läst 531 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-30 19:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för ännu en härlig naturupplevelse Sajo!
2016-08-31

  ULJO
Skön känsla du förmedlat
2016-08-31

  Larz Gustafsson VIP
Fint skaldat.
Ja, det är verkligen blåbärsår i år. Samt lingon- och svampår.
2016-08-31

  Thomas Widemark
Ja, det är en fröjd att få vara i naturen och plocka blåbär, och det är inte illa heller att bara kunna föreställa sig det med sån inlevelse. Fin och jordnära dikt!
2016-08-30
  > Nästa text
< Föregående

sajo