Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du och jag

Ångest.
Du har ångest.
Du är rädd.
Rädd för precis allting.

Styrka.
Jag är stark.
Jag är rädd.
Rädd för mörkret men inte för någon.

Negativitet.
Av sådan du fylld.
Du sprider den om dig.
Som surt och frätande regn.

Positivitet.
Försöker jag alltid ha.
Sprider den om mig.
Som smittande skratt och leenden.

Elakhet.
Du är ful i mun.
Målar allt svart.
Tar allt hopp och sprider det i vinden.

Snällhet.
Alltid snäll.
Jag målar allt i regnbågens färger.
Sprider hoppet omkring mig.

Feghet.
Som du inte vill visa.
Du gömmer dig själv.
Vågar inte förlåta.

Mod.
Jag ställer mig upp när alla andra sitter.
Slår upp dörrar och fönster.
Vågar alltid förlåta.

Du härskade.
Jag vände på klacken och vann.
Du försvann.
Nu står jag stark åter trots din gråt.







Fri vers av Evan Adamsson
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-30 21:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evan Adamsson