Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag behöver inte göra en film eller stämma ett piano, bara ta det en smula lugnt i min förvissning om att piskan skall förpassa mig till det möjliga lugn som i alla fall sägs råda på kyrkogården, då unga par slutat kyssa varandra.


Som en sådan där sång om frihet




Om du har behov av
att skratta åt mig då jag arbetar,
är min möjliga underdånighet
bara ett sken.

Istället arbetar jag på att bli tänkt fri,
som att dö under det
att någon tror sig leva mera
i sin potentiella känsla av frihet.

Ödmjukhet
är det pris jag gärna betalar
om jag i alla fall
känner mig själv.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-09-03 11:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP