Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det växer ett Katsura träd utanför mitt köksfönster


Katsuramania


helt plötsligt blev det höst i Katsurans bladverk
trädets nedre grenar sågades av
dom som var svaga och var mest i vägen
kördes bort på lastbil till okänd ort
de gula bladen i lövverket
trillar ner och sprider sitt guld i gräsmattan
helt plötsligt blev det höst i Katsurans bladverk
nej
inte riktigt ännu
bladen kommer att lysa orange och blodrött
när hösten kommer närmre

Katsuran förstår inte mycket svenska
inte mycket japanska heller
han saknar honträdet
honträdet överlever inte i det svenska klimatet
så dom kan inte para sig
dom lever i var sin parentes
medan livet pågår utan samklang

det blev höst i Katsurans bladverk



papessa
1 sept. 2016




Fri vers (Fri form) av Bruschetta
Läst 105 gånger
Publicerad 2016-09-01 13:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bruschetta
Bruschetta

Senast publicerade
Katsuramania
ottomania
* Se alla