Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varma stunder

Nedkrupen i kupade händer
Som håller varsamt i min darrande existens
Sömndrucken och fjunig
Piper jag mellan fingrarna och försöker se ut.

I så tryggt förvar ligger jag mellan dina handflator
Gungande rytmiskt bär du mig
Och jag stryker mina brända axlar
Mot din tjocka, täta hud.

Jag vågar inte breda ut mig
Vill inte av misstag stöta i med hårda armbågar mot din fingerled
Jag rullar försiktigt runt för att lägga mig bekvämt
Och jag längtar efter dina smekningar
En varsam tumme som försiktigt nuddar
Mina sommarblekta, nyutsprungna fjädrar.

Så lätt för dig att sluta händerna allt hårdare
Kring min äggskalstunna puderkropp
Få min luft att ta slut
Krossa mina silkessköra fjädrar
Försegla min näbb.

Hjärtklappande väntar jag
Svettas jag
Febrigt undrar jag
Jag vågar inte ställa dig frågan
Jag är bara fågelungen som du plockat upp
Min röst svagare än sommarvindarna
Mina tunna vingar inget att flyga med.

Om du kastar mig förstår jag
Om du glömmer mig i väskan är jag glad att du sparat mig
Lägger du tillbaka mig i mitt tomma bo
Kommer jag att njuta av din varsamhet
Jag tackar dig.

Men ännu värmer jag mig
Svalkar mig
Rullar mig i dina smekningar
Sover och drömmer vackra drömmer.

Solens tunna skärvor når in till mitt gömställe
Bränner mig men gör mig gott
Jag hör ditt hjärta slå
Jag känner hur dina andetag trycker fram mellan fingrarna
Din doft är som skogen och glömda sommarkvällar
Jag sover tyst i din hand.




Fri vers av elyseeumm
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-02 10:53



Bookmark and Share


  Synx
Underbar metaforik och känsla i dikten! Tack!
2017-01-20
  > Nästa text
< Föregående

elyseeumm