Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alltid,med ett leende

Ser du hur jag ler

Ler och skrattar för att säga

Allting är bra och jag är lycklig

Jag har lärt min läxa och plats i livet

Så här står jag nu och bubblar av glädje

Du står nöjd bredvid och nickar gillande

Duktig flicka som aldrig klagar på någonting

Och varför skulle jag göra det

Allt är ju så perfekt det kan bli 

 

Eller är det verkligen det 

 

Du vågar ju inte se in i mina ögon som söker dig

Är du rädd för att se att allt bara är en fasad

Skapad av min självbevarelsedrift i ett försök

Att orka leva vidare trots allt det mörka

Som vill komma fram men som aldrig visas

Och jag vet att även om du hör och ser

Hör hur falskt mina bubblande skratt ekar

Ser att glädjen och lyckan aldrig når mina ögon

Så kommer du aldrig att erkänna att du vet

Hur många blödande ärr mitt hjärta bär på

 

För du får aldrig se mina tårar falla om natten

Höra hur jag kväver snyftningarna i kudden

När du med din sadistiska perfektionism

Får mig att i ett sista försök att inte gå sönder totalt

Söka lindring lika blodröd som gryningens timma

 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-07 20:58



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Det yttre och det inre
talar inte alltid samma
språk.

Stark berättelse...
2016-09-08

    ej medlem längre
Det är jobbigt att dölja sig själv!! En bra text, med en hemsk och mycket kraftfull slutrad! Tycker mycket om dikten.
2016-09-08

  Marita Ohlquist VIP
Berörs av de skarpa kontrasterna!
2016-09-08

  Millner VIP
Gillar första delen! Den är så glad. Väljer att se den som en egen dikt
2016-09-07

  ULJO
Bra skrivet vännen
2016-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP