Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smärtsamt vackert

En frusen krispighet höljd i dimslöjors dunkel

Möter mig i septembermorgonens skimrande mystik

Och i takt med att älvornas dans suddas ut framför

Mina ögon som nästan blundar inför trolskheten

Börjar trädens alla lysande färger att åter träda fram

För att bli näst intill smärtsamt vackra där i sin glans

 

Då solens strålar tränger genom dimslöjornas dunkel

Fångar de varje skiftning i naturens mest lysande period

Gult brunt orange och rött med allt färre inslag av grönt

Det är så den regnbågsfärgade skogen träder fram och

Möter mina ögon och mitt hjärta med en oskuldfullhet

Som får mig att le samtidigt som mina tårar hotar i ögonvrån

Så vackert ter sig hösten en septemberdag då luften är kall och klar

Och i mitt hjärta är det ett minne som jag för alltid vill hålla kvar




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-09-08 22:14



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Vackert och träffsäkert skildrat!
2016-09-09

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlade tankar och känslor om en tidig septembermorgon!
2016-09-09

  ULJO
Fin gestaltning av en septemberdag
2016-09-09

  Ingrid Trolle
En vacker skildring
av naturen en höstdag.
Lätt att se de bilderna
2016-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP