Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets sköra band

Det finns inget skörare band

Än det som knyts mellan människor

 

Ett barn som tar sitt första andetag

Bjuder på en så svallande glädje

Att tårar och skratt blandas i roelse

Över det fina som livet kan ge

 

Ett löfte om evig kärlek

Att bygga en trygghet på

Det är något vi alla vill uppleva en dag

 

Vänskapen som suddar ut känslan av ensamhet

Någon som lyssnar och ger stöd

Är en känsla av rikedom som pengar ej kan ge

 

Men ack så lätt glädjen kan gå i kras 

 

Det lilla barnet som nyss log mot dig

Med röda rosor mulliga kinder

Ligger nu tyst med blånande läppar i din famn

 

Kärleken som skulle vara för evigt

Den tappade sin glans och bara dog

 

Vännen som tröstande fanns vid din sida igår

Har ingen kraft kvar att stötta dig mera

 

Så svårt att finna någon att dela sitt liv med

Så sköra är banden vi med andra varsamt knyter

Att ett andetag eller ord som uteblir

Raderar all den värme och gemenskap vi haft

 

Och med tårade ögon och blödande hjärtan vi står

Med ett trasigt band i vår öppna hand




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-16 22:41



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Vackertberörande skaldat.

En del varar 4 ever,
en del bara bråkdelen av
en sekund.
2016-09-20

  ULJO
Bra
2016-09-20

  Marita Ohlquist VIP
De två sista raderna är ett starkt avslut på en bra, tankeväckande text!
2016-09-18

  Ingrid Trolle
En starkt berörande
text.
2016-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP