Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur serien kollektion: En tanke om kvällen. Av Diana Norma Jeflea. (dikten är skrivet under skrivarakademi period kurs som hemläxa år 2000 plats solidaritet huset på söder).


HÖSTEN BJUDER HARMONI

 

En doft av hjortron marmelad

Berusar runt från köket,

En liten flicka på en pall,

Tigger saga från sin morfar

Om ”Björne Dalles flock.”

 

Katten mätt på feta möss

Lekte med den sista,

Jakt som dröjde en bra tid

Men nu är FRITZ i spinning.

 

 

Mormor Zina flätar bröd

Och doften är som bäst!

En fågel trillar sin sonett

Och mormor trallar vers.

 

Hösten bjuder harmoni.

Med vinterved i travar höga

En tupp med ansvar för sin familj

Varnar kom in!” jag såg rävens öga.

 

Månen strålar, tränger in

Och känner doft av marmelad,

En kant på brödet brytes av

Doppas ned i hans pokal.

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-19 10:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP