Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
4aandom


ologisktochlogiskt

på ett sätt är det logiskt, för det är du själv som skapar ångesten
eller var kommer ångesten ifrån om inte från dig själv?
och dessutom är det fult att skada andra människor, man ska vara
snäll
och om allt blir för mycket och för stort är det väldigt lättillgängligt med den egna kroppen
den kämpar ju inte emot, eller kan i vilket fall inte vinna mot sig själv
den finns alltid till hands
allmän egendom

på ett annat sätt är det inte alls logiskt
om någon annan gjorde så mot dig skulle du väl bita och rivas
sparka och slåss
eller ringa polisen åtminstone
och ur självhat födda självdestruktiva handlingar, föder mer självhat
sjukt opraktiskt
och du uppnår bara ännu en smärta
räcker det inte med dem du har?

på ett tredje sätt är det logiskt
oj vilken makt du utövar, när du tvingar folk att stirra eller titta bort
du tvingar fram känslor som folk tvingar undan och inte låtsas om
du tvingar folk att känna och SE
se din smärta
ana den i dem själva

du slipper uttala orden
du lägger ansvaret hos dem
sjukt praktiskt

på ett fjärde sätt vill jag bara dränka dig i kärlek
så inget existerar längre
inte du, jag
inte ärr, knivar
inte ångest, oro
inte rädsla och normer
inte ens kuk och fitta




Övriga genrer av n00b
Läst 386 gånger
Publicerad 2006-05-12 20:54



Bookmark and Share


    Karin S
Jag tycker att texten är väldigt snyggt upplagd i lika stora bitar. Den känns äkta och ren, liksom rakt på sak om det du vill säga men ändå lite mer än "bara" ett budskap.

Det var länge sedan jag vart inloggad här, anledningen nu är att jag är på jobbet och är till döden tråkad...
2006-06-22
  > Nästa text
< Föregående

n00b
n00b