Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Tusentals fåglar"


Inom dig flyger
Tusentals fåglar
Och du lever
Genom livet
Med vinden
Från dess vingar
Men vinden den falnar
Fåglarna faller
En efter en.

Men av dessa fåglar
Så finns det en
En fågel
som flyger
Enbart för dig.
Den är där
Men du ser den ej än
För tusentals fåglar
Flyger än tätt omkring.

Om denna fågel
Vet du knappt nånting
Fast det kommer
En dag
Då den blir allt
Du vill.
Men tusentals fåglar
Ska falla
Först.

Den har flugit därinne
År efter år
Och tålmodigt väntat
Medan vinter blir vår.
Dagen den närmar
Sig allt mer nu
Dagen som kommer
Då fågeln
Blir du.




Fri vers av Oskar Åkervinge
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-25 23:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Oskar Åkervinge