Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIBER STUDIOSUS/PAR NOBIS VI-VIII

VI.

Den mest effektiva yrkesutövaren  är  jämförel-
sevis den auntodidaktiske som  har "det"  i  sig
i  genen, utbildningen  har  hon  således " ärvt"
gratis  genom genbankens arvsmassa  som  för-
fäderna  insatt på släktträdet,och ett starkt och
rättsäkert  samhälle vilar på  sådana  grunder i
motsatt  till  ett svagt och osäkert där vem som
helst  kan  välja   yrken  på  grundval  av  profit,
status och hög lön, eller  helt  enkelt  för  att ut-
nyttja sitt yrke i andra suspekta syften, där det
har visat sig att personer ifråga inte har minsta
anlag  för  yrket,  som  samhället  därur  får  de
monster det förtjänar.
VII.
Utan att generalisera kan man  noga  påstå  att
somliga   väljer  en   yrkesinriktning   anpassad
efter ens  egna  önskemål av att uppnå sin egen
självhävdande självbekräftelse på bekostnad av
andra individers utsatthet.
VIII.
Denna känslomässiga störning och komplexitet
av outvecklad självkänsla när ingen filantropisk
empati,utan mest den narcissistiska egocentrici-
tetens överlevnadsinstinkter.
-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 455 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-01 04:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP