Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIBER STUDIOSUS/PAR NOBIS XII-XIII

XII.

I och med intet förbud föreligger för personer  med
suspekta ambitioner att utbilda  sig  till  vilket  yrke
som helst för att exempelvis erhålla hög lön och sta-
tus vilket ger dessa en inflytande maktposition som
genom en lex  non  scripta  därtill  ger dem legalitet
tillfredsställa sina dolda talanger som inte har med
yrkesutövningen  att göra, kommer  denna  talang i
slutskedet  trasa   sönder  allt  förtroende  med  den
förväxling Eros o Psyche  medger  genom  dess dest-
ruktiva barnalstring, varpå  de växande  generation-
erna  kommer  att  parasitera  på  samhällskroppen
och äta dess inälvor.

XIII.

En samhällspopulation vilken vilar på individernas
 Dna och Snp avgör dessa framtida  resultat av sjuk-
domsalstrande och friska  gener  där  ett  moraliskt
ansvar och ställningstagande faller under demokra-
tins värdeanalyser där etiken  om  individernas lika
värden avgörs genom kapital, produktion  och  kon-
sumtion,och se ! individernas lika värden  är "olika"
i sina arvsanlag och det som är "sjukt" är inte "friskt"
och så enkelt  och  vist  är  det  inordnat  i  naturens
slumpartade  generering,  men  den  som  är  dum i
huvudet trots sin intelligenta begåvning  den  är  ju
ett riktigt dumhuvud och den som inte begriper det
måste  ju  vara  utomordentligt  dum i  huvudet, när
det är svansen som styr, kota mot kota !  den gamla 
apan igen !
-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-03 03:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP