Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten skrev jag innan den blev sann.


Emilia fångar dagen



Emilia, hur drogs du in
Du vet att han är tagen
Om natten är han våldsamt din
Men bär sin ring om dagen

Emilia, din ljuva blick
Av livet kysst och mogen
Det var just inget val han fick
Att förbryta sig som trogen

Emilia, ditt mjuka hår
Hur kunde han ej falla
Det finns en väg dit alla går
När längtans makter kalla

Emilia, hans starka arm
Hans kyss var allt att önska
Ni stängde av ett högljutt larm
I en övertro på glömska

Emilia, vem vill förstå
Ni som ville fånga dagen
Likt den klyscha alla ivrar på
Så njöt ni av behagen

Emilia, du grät helt nyss
Han känner dina tårar
Han ville ge en tröstens kyss
Men vet att det försvårar

Emilia, din skam är hård
Över att kärleken fått snylta
Att ha nåt ljuvligt i sin vård
Som ej i ljus får skylta

Emilia, du drogs dit in
Dit kärlek blir bedragen
Om natten är han våldsamt din
Men bär sin ring om dagen




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 492 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-11-11 10:30



Bookmark and Share


    fleurderebel
Så otroligt fängslande... borrar rätt i genom hjärtat. Min favorit poet av alla.
2017-10-08

  Iamme
Jag har bara suttit helt stum en stund...fångad och fängslad!
2017-01-06

    sunnanvind
Ontvackert... bravo!
2016-11-14

  Mats VIP
Obetalbart Bra!
2016-11-12

    ej medlem längre
Fantastiskt bra poetet!
2016-11-11
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP