Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läkta sår.

Bananlådor fulla med trassliga tankar fyller vinden i mitt imaginära hus. Funderingar på framtid, dåtid, nutid, alltid.
Idéer på lösningar blandat med känslor av hopplöshet. Behöver röja i källaren men vågar inte gå ner för trappan, det är så mörkt där.

Jag försöker tvinga mig att passa in, en rund kloss som skall ner i ett kantigt hål. Varför måste jag ner där? Vill jag dit?

Skorstenar med giftig andedräkt, djupa blödande sår på moder jord men ingen som plåstrar om och stryker henne tröstande på pannan.
Kostymer med pengar i hand som letar efter prislappar på blommorna och djuren.

När min dotter är gammal och jag inte längre finns, ser allt annorlunda ut.
Ögon fulla av tillit och värme möts på trottoaren som inte är belagd med asfalt utan mjukt gräs. På affärens baksida frodas grönsaker, på husens fasad fångas solens värme och ljus för att användas när kvällen blir kylig och mörk.

Äldre skrämmer barnen när de berättar om en tid då pengar var allt och människor gjorde vad som helst för att få tag i dem.

Ännu en låda är full men den ställer jag inte undan utan förvarar under sängen där jag kan ta fram den ofta för att drömma, hoppas och tro.




Övriga genrer av Starkskör VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-11 14:39



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Toppentext gillar den mycket
2016-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Starkskör
Starkskör VIP