Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIBER STUDIOSUS / PAR NOBIS XXXIX-

XXXIX.
Det är någonting som  inte är fullt  utvecklat  hos indi-
vider som väljer att utbilda  sig  till poliser, psykiatrik-
er,lärare,läkare, politiker, ekonomer mfl, de  har från
början av studierna  ingen praktisk  livserfarenhet att
bygga sina teorier på,där en lärare inte kan någonting
själv utan allt det hon lärt sig genom studier.

XL.
I allt övrigt måste  människan  vara  det  mest  ointelli-
genta djuret  på  jorden  som  måste  studera i hur hon
bäst ska ta till  vara  sin  avkomma, något  som  är  det 
mest  naturliga av allt och som djuren utan  några som 
helst   invecklade   pedagogiska   kunskaper   klarat  ut-
märkt i årtusenden före människan och så fortfarande
gör.
-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-12 14:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag brukar vända på det och hävda att människan är alldeles för smart för sitt eget bästa. Kompetent nog att industrialisera naturen men oförmögen att städa upp efter sig.
2016-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP