Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fjärdingsväg bort


En fjärdingsväg bort
bara en fjärdingsväg bort
där finns du pappa

vi möts på halva vägen
du bär mig genom luften




Bunden vers (Tanka) av Eva Helene VIP
Läst 619 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-11-13 16:00



Bookmark and Share


  anits VIP
Fint och berörande skaldat!
2017-01-12

  Stanley Rydell
Kärleksfullt skrivet som om pappan är närvarande i alla barnets åldrar till vuxet jag. Ett möte bortom avstånd alltid möjligt.
2016-11-20

  ULJO
Fint skaldat detta
2016-11-18

  Jeremiel
Avstånd mäts inte bara i meter.
När längtan blir tillräckligt stor,
möts man ändå.

Ömt skildrat.

2016-11-17

  ResenärGenomLivet VIP
I tanken kan man alltid vara nära...
2016-11-16

    Dan Myrbeck
Så långt bort,
men ändå så nära.
2016-11-15

  Lars Hedlin
Så vacker och berörande
2016-11-15

  Bo Himmelsbåge
Joo... våra kära finns alltid nära
oberoende om de är röda eller döda...
Egalt om de tycks långt bort
de finns alltid endast en fjärdingsväg bort...
Härlig tanka där Du får så fin kontakt med Din pappa...
Älskar denna dikt!
2016-11-14

  Chawa VIP
Denna hjärtinnerliga väl utformade tanka bär glädjens insikt. Långt bort och ändå såå nära... Orden lägger sig som varm pläd runt tryggad själ. Gillar upprepningen i inledningen med tillägg av det lilla ordet "bara" som känns befriande. Tycker mycket mycket om!
2016-11-14

  Goraxy 89 Orion VIP
"bara en fjärdingsväg bort" alltför långt ändå..! - men om pappa bär så kommer man lyckligt fram!!!!

Gillar det enkla och självklara i dikten !
2016-11-14

  Anya VIP
Tycker om det dubbla i texten...man vet inte om pappan lever eller är död. Är det ett barn som skriver eller en vuxen kvinna? Bär diktarjaget kroppsligt eller själsligt? Bra att du lyckas få mig att fundera.

Ordet fjärdingsväg får även mig att resa bakåt i tiden.
2016-11-14

  Robert Gustafsson
Fin.
2016-11-14

  Johan Strömstedt
Med få ord förflyttas vi med dig långt tillbaka i tiden, vilken kraft ett ord kan ha. Det är tidig morgon och hunden skall ut, tar med mig din text som färdkost, fint!
2016-11-14

  Monika A Mirsch VIP
En rofylld, suggestiv dikt med flera bottnar - jag tar den till mig.
2016-11-14

  Respons VIP
Vacker!
2016-11-13

    ej medlem längre
I den osynliga världen finns inga avstånd, där finns de med!
2016-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt!
2016-11-13

    Birgersdotter VIP
Ömt skriven
2016-11-13

    ej medlem längre
vacker dikt, ursnygga sistrader.. tack.
2016-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP