Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÄR SVENSSON NÖDGAS AGERA POLIS

I takt med polisens inkompitens o underlåtenhet initiera förundersökning i anmälda brott,även där bevis föreligger i begånget brott,kommer forna tiders medborgargarden,byalagsråd i grannsämjans räfst o rättarting att i hemliga domstolar åtala och döma i slutna sällskap,ungefär som man i 1800-talets Amerikas vilda västern godtyckligt hängde hästtjuvar på blotta misstanken eller som under 1600-talets häxprocesser kunde misstänkliggöra vem som helst för häxeri o trolleri,är vi snart där igen. 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-23 09:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP