Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GULDGATANS MUSIK

det här är inte gatans parlament

för där är ljuset aldrig nånsin tänt

det här är ingen upploppsromantik

vår ton är inte någon annan lik

 

om någonting är äkta väcks en skräck

och då vill man se till att få det väck

om månglarna drivs ut blir vreden stor

då får man sluta mjölka sina kor

 

 

så tragiskt att det sanna blir ett hot

man känner att man måste stå emot

då slåss man hårt med näbbar och med klor

och då har gamle dr goebbles jour

 

 

det handlar inte alls om klass mot klass

och inte alls om alkohol och brass

ett omstörtande av ett annat slag

är vår alternativa morgondag

 

LARZ GUSTAFSSON 23/11 2016

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 338 gånger
Publicerad 2016-11-24 14:16



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
"Gatans poeters parlament" fråga Claes Fredelius om detta, han brukade stå vid Slussen 2012-2016 ... Startade tidigare "krogens poeters parlament" 1997.. Tillsammans med medlemmar från folkkulturcentrum och tellus kulturförening... Rotmos! ;)
2016-11-24

  objekt3
Potatis :)
2016-11-24

    ej medlem längre
Ja, det är konstigt att det sanna blir ett hot! Det borde vara tvärtom! Vem vill egentligen bli lurad, och ändå väljer man ofta det falska...
2016-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP