Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viss frid i adventstid...bagatell 281

 

 

Timmerkojan full

av sur rök och härsket fläsk

tärd av tidens tand

vilar den vid skogens rand

nära brunbjörnens ide

 

växer skägglaven

andas dagarna frihet

i ingenmansland

där ångloken stallats hörs

uvar hoa om natten

 

vågar sig bara

gammelmor ut på mon på

jakt efter hjortron

ser något grått på tuva

tomtens bortglömda luva

 

tar hon med sig i

näverkonten till stugan

int ska han frysa

när vintertid stundar ska

han ha sin julgröt på bron

 

när rimfrosten på

fönstren smälter av värmen från

vedspisen stiger

doften av nybakat bröd

blandat med gamla minnen




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-11-27 22:20



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
så skön skrift, med dofter av skog och mycket mera och genuin historia, härligt!
2016-11-30

    ej medlem längre
Härligt skrivet litet norrländsk dialekt bjöd du även på :)
2016-11-29

  lodjuret/seglare VIP
Oerhört gott såväl skrivet och inskrivet, med inlevelse och historik.
2016-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP