Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den sköna Helena


EN KVINNAS SKÖNHET KAN BLI FARLIG

Hon var skönast på jord,var yngling

som henne såg saknade ord beskriva

sina känslor.

Alla som henne såg ville så ha henne

till vilket pris som helst,och krig bröt

ut,familjer upplöstes,konungariken

och regeringar störtades och mången

ung man dog på slagfältet,

där broder vändes mot broder,

vänskapsband upplöstes,

släkte mot släkte och allt detta

för en ungmös kyska gunst.




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-28 23:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP