Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLTID ÅT RÄTT HÅLL

söndagslugnet

ligger över bomhus

gamla minnen

gör mig full i skratt

varje dag är

ett steg närmre fonus

men jag vandrar på

och visslar glatt

 

 

det står inte på

förrän det vänder

det som kallas 

midvintersolstånd

tänder hopp i

nordens kalla länder

och i en lätt frusen

vagabond

 

 

 

jag blev aldrig

hjärntvättad med tomten

och det är jag

väldigt tacksam för

i mitt hjärta

brinner himlens sanning

och det är en eld

som aldrig dör

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   091206  - Källö

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 324 gånger
Publicerad 2016-12-03 17:42



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Underbart att du delar denna text om Bomhus och alla minnen jag har därifrån. Dessutom så är Källö med :)
2016-12-06

  Larz Gustafsson VIP
Det där är nonsens.
Och oavsett hur tomten - SOM INTE FINNS!!!! - är, så är julen hednisk och sålunda av SATAN.
2016-12-04

  objekt3
Här står det om tomtarna som kan vara både goda och onda men mest goda:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Tomtar
2016-12-04

  Larz Gustafsson VIP
Visst. Men tomten var fortfarande en OND varelse.
2016-12-04

  objekt3
Plågar du dina djur ska du inte ha gård?
2016-12-04

  Larz Gustafsson VIP
Vad hände om man INTE gav tomten gröt?
Då satte han eld på kåken.

Tomten var ett ondskefullt väsen som måste mutas.
2016-12-03

    ej medlem längre
Ja skönt att det snart vänder mot ljusare tider! :)
2016-12-03

  objekt3
Tomtar <--- Jag har de fina tomteböckerna. Många barn har blivit förälskade i hus och skogstomtar p.g.a dessa. Beskyddare av djur och gård.
2016-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP