Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Musik: Larz Gustafsson


INNEVARANDE STUND

just nu

fryser någon

just nu

svälter någon

just nu

bombas någons hus

barn som

skrämda gråter

vem finns

som förlåter?

vem finns

som kan sprida ljus?

 

 

en del får fly

men jag får stanna

med magen proppfull

av pyttipanna

vintern är kall

men utan granater

vårt bostadsområde

är inte en krater

 

 

just nu

skändas någon

just nu

sprängs en mina

just nu läggs en stad i grus

det finns

hjälpinsatser

farliga strapatser

och inget liv i sus & dus

ni finns

i oroshärden

jag finns

i första världen

med huvudgärden mjuk och sval

ni måste

fly för livet

men jag tar

allt för givet

det drar ihop sig till final

 

 

LARZ GUSTAFSSON 3/12 2016

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 309 gånger
Publicerad 2016-12-04 08:07



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Bra Larz! Vi tar allt för mycket för givet.
2016-12-05

  Larz Gustafsson VIP
I Sverige är det ingen som tvingas fly på grund av krig.
2016-12-04

    ej medlem längre
Det finns tusentals som svälter, och som fryser ihjäl...även i Sverige, trots allt som skrivs om hur bra vi har det!
2016-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text om skilda världar!
Manar till eftertanke.
2016-12-04

    ej medlem längre
Tack för att du finns Larz! Du behövs en röst i mörkret!
2016-12-04

  objekt3
Just nu skriver de ut proteser med sin 3d skrivare med återvinningsplasten de får skickat till sig på plats -

*
2016-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP