Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRONTKÄMPE


jag är född
jag är härdad
i flammande kamp
och på knivseggen har jag fått dansa
som ett svärd
smids i lågor
av muskler av stål
inte skapad att lisma och svansa


jag är född
nära kusten
som piskats av vind
och där havsvågor slipat dess stenar
som en martall
i stormen
med starkt rotsystem
och med armarna sega som enar


inte alls
någon viking
och ingen soldat
men en lärjunge fostrad i striden
med Guds Ord
som min färdkost
och sannskyldig mat
står jag stadig och lycklig i tiden


LARZ GUSTAFSSON  5/12 2016




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 375 gånger
Publicerad 2016-12-05 18:44



Bookmark and Share


  Tor-Björn Gustavsson VIP
Snygg levnadsbeskrivning.
I god rytmisk form.
TBG.
2016-12-05

  Göran Gustafsson VIP
Bra!
2016-12-05

  objekt3
du är ingen turist
2016-12-05

  kardman
Starkt nästan Isländsk saga.
2016-12-05

    ej medlem längre
Bra skrivet!!Fortsätt så
2016-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP