Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PURITAN

en ensam puritan

är aldrig ensam ändå

för när man går på stan

så är man alltid minst två

en ledsen puritan

är aldrig tröstlös ändå

vår värld är inhuman

men tröst finns alltid att få

 

 

men utan renhet

fördunklas bilden

ja, utan renhet

blir allt diffust

en märklig gråzon

en värld av skymning

där helighet finns

där är det ljust

 

 

 

en ensam puritan

är i sig själv en protest

en verklig puritan

förblir en främling och gäst

som en basunstöt i

en tid av ohörsamhet

står puritanen

som en föraktad profet

 

 

LARZ GUSTAFSSON  7/12 2016

 

https://amer-lit-puritan-textbook.wikispaces.com/file/view/not-persecuted.jpg/42650395/287x457/not-persecuted.jpg




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 407 gånger
Publicerad 2016-12-07 12:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stor sanning i denna!
2016-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP