Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SYRIEN

Svenska massmedia har en väldigt enögd och subjektiv rapportering om Syrien.
Det handlar hela tiden om att skjuta skulden för allt negativt på Syriens regering och även på Ryssland, av vilka Syriens legitima regering begärt hjälp.
Det är en väldigt förenklad och förvriden bild man presenterar av ett land som sedan många år tillbaka är offer för utländsk aggression.
Att denna aggression sedan kamouflerats som "Fria Syriska Armén" eller vad det nu kan vara är intressant. Det finns naturligtvis en strategi bakom detta. Terrorister ska utmålas som befrielsekämpar (precis som då det gäller palestinska grupperingar).
Vad det till syvende och sist handlar om är att USA och reaktionära arabstater vill få bort Assad från makten. På samma sätt som man fick bort Saddam Hussein och Mu'ammar al-Khadaffi - ytterligare två ledare som vågade opponera sig mot Den Nya Världsordningen.
Jag fördömer svenska medias hets mot den syriska regeringen.
Det ÄR inget inbördeskrig, lika lite som krigen på Balkan var det. Den gången var det Jugoslavien man ville slå sönder och syndabockarna var serberna.

 

LARZ GUSTAFSSON 9/12 2016

http://www.proletaren.se/utrikes-mellanostern/ett-brev-fran-syrien-till-margot-wallstrom

 

 




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 243 gånger
Publicerad 2016-12-09 13:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra text! Så sant, det är USA som ställer till det där nere med alla krig...
2016-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP