Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bekant förlorade för ett antal år sedan sin man i cancer. Jag skrev denna dikt till henne. Hon som förlorat sitt livs kärlek.


Det finns ingen död

Det finns ingen död, bara tillfällig väntan
Oändlig känns tiden vi varit isär
Du finns i min närhet, men ändå så fjärran
Oändlig är längtan, du är mig så kär
Så är mina minnen en doft av lavendel
som håller det svunna så levande ljust
Ett foto som bleknar, ett barn som dig liknar
som är av en del av dig.
Men livet finns här och livet finns nu
och utan dig så blir det ju
till glädje blir minnet av stunder vi haft
I mörkaste stunden så ger det mig kraft
Jag själv måste gå, för oss tiden har stannat
Det kommer en ny dag, det kommer en annan
men dagen den kommer när då blir till nu




Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-12-21 16:06



Bookmark and Share


  aol
Så är det till slut möts vi alla i ett strålande ljus .
2017-03-05

  Nils-Robert
Vackert och trösterikt skrivet
2017-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP