Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

världen utanför fönstret

detta är otroligt nog det de handlar om för mig. Att söka utan att söka. att känna utan att känna.
om hon hade sagt att jag va ful så hade jag förstått. inte ful som i ytligt ful. Utan ful som i det är fortfarande situationer där jag försöker och tar den enkla vägen. den fega vägen. Har fortfarande inte omfamnat äventyret till hundra procent. vad är jag rädd för? varför är jag så bekväm?
mitt svar är för att jag kan. för att det finns som valmöjlighet. för att jag har pengar. jag behöver inte ta något ansvar. det är pinsamt. det är fortfarande så mycket att jobba på. drar undan gardinen. det har slutat blixtra och regna. imorgon kan gå hur som helst. måste lära mig att lita på det.
det största problemet för mig är deadlines, datum och bestämda tider. om jag får vara fri från det... den typen av ansvar så kan jag vara den typen av person jag känner att jag behöver vara... behöver uttrycka.
va inte rädd... bara våga släppa taget om allt. kontroll är en illusion.
misslyckande är lättare om man sätter värde i att våga misslyckas. antar att det handlar om vad man kan leva med. jag kan leva med att vara lite rädd, orolig, obekväm..  jag kan inte leva med den jag va innan. Jobba med samma skit 8 timmar om dagen i månad ut och månad in... känns som en evighet för mig. En evighet där ingenting betyder något eller spelar någon roll. där allt fantastiskt blir fult och billigt och... Man vill bara förstöra det. som porslin. sig själv. måste sluta maskera fegheten. vara rädd för den. detta är jag. jag är inte perfekt. jag vill inte vara perfekt. kan inte tänka mig ett värre fängelse. stackars ni som tror på det. perfektionen. stackars ni som känner att ni måste vara för att vara. stackars jävlar. gömmer er för er själva. vad kan sanningen möjligtvis göra för er mer än bara såra er... stackars jävla as... hatar er och älskar er.. ni är som små versioner av mig själv... små mini jag för mig att se och inse att dem finns...
kan fortfarande inte skratta åt det. för nära. distans är en bra skyddsängel. ligger under vitt ljus. sterilt.
sträcker ut mig på denna sängen. gammal sliten säng med en hel del historier kan jag tänka mig. säkert en hel del sorgliga och säkert en del bra.
måste våga, fattar ni... inser ni vilket fängelse det är som väntar för er om ni inte vågar. 7 till 4 livet. jag har levt de livet. jag kan det livet. det erbjuder ingenting att skryta med mer än en stadig inkomst. sure fine... Men när levde du verkligen senast? när levde du verkligen sist...




Fri vers av Alexander Gustafsson
Läst 326 gånger
Publicerad 2017-06-21 16:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson