Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FULLKORNSTRO

det grova och det mustiga

en väl upptrampad stig

en glänta först

och sen en blomsteräng

här möts nu jord och himmel

långt bort från alla krig

i frid går jag till vila i min säng

 

 

jag mötte ordet "fullkornstro"

en titel på en bok

och bilderna dök upp en efter en

på troende i jordbruksbygd

på avlagt träldomsok

och samling runt Guds Ord på söndagen

 

 

ett strävsamt släkte lysande

av pur förnöjsamhet

ett folk i bön

som ständigt bröt ny mark

ett vardagsliv som präglades

av läserifromhet

giv, Fader att

jag blir så martallsstark!

 

 

LARZ GUSTAFSSON  29/12 2016




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 449 gånger
Publicerad 2016-12-29 15:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fullkornstro, stämmer bra på den gamla sortens troende i jordbruksbygd!
2016-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP