Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De här haikudikterna är från min nya diktsamling lifedeathetc/livdödetc som publicerats på Red Moon Press i USA. Boken är tvåspråkig (engelska och svenska). Mer info på http://annamaris.wordpress.com


livdödetc

öde strand
mitt öra mot en snäcka
hör din viskning

empty beach
my ear to a conch
hears your whisper

-

vårregn
ett gammalt brev
vecklas ut igen

spring rain
an old letter
unfolded again

-

de dödas dag
jag sörjer
de levande

day of the dead
i find myself grieving
the living




Bunden vers (Haiku) av Anna Maris
Läst 657 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2017-01-06 11:20



Bookmark and Share


  petter rost
Ja Anna, du är en haikumästare, många gånger visad. I fältet nedan tycks en habit att rangordna dina haiku ha vuxit fram – och jag faller in i den. Nummer två är oslagbart brilliant – så oerhört haiku i min läsförmåga. Även nummer tre slår till med kraft, att jag sedan skulle kalla den en senryu spelar för läsningen och tillägnelsen ingen roll.
2017-05-13

    BetweenTheLines
Grattis! Brevet suger tag bra här
2017-01-10

  K.S. Sollenhag VIP
Den i mitten tycker jag fångar känslan av haiku perfekt.
Alla är bra.
2017-01-06

  Nils-Robert
Gillar dem. Bra haiku
2017-01-06

  Robert Jonsson VIP
Högklassiga dikter alla tre med min personliga favorit allra sist.
2017-01-06

    ej medlem längre
Gratulerar till den prestigefyllda publiceringen!
Här tycker jag nr två fungerar bäst, både på svenska och engelska.
2017-01-06

  Gunnel Eriksson VIP
Ettan är finstämd och fantasieggande.
Den tycker jag mest om, de andra
är bra också.
2017-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Anna Maris
Anna Maris