Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Autodidakt


Ett islandskap
framträder på ett fönster
i januarinatten

Det är målat
av en autodidakt
utan tanke på berömmelse

Jag dröjer mig kvar
för jag vet ju
att allt är förgängligt




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2017-01-08 14:30



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
..."utan tanke på berömmelse"...tänk så mycket det finns i naturen som finns till på det sättet och ändå är det så fantastiskt...tack för en mycket vacker dikt...
2017-01-14

  Marita Ohlquist VIP
En väldigt vacker och tänkvärd text som förstärks av ditt fina foto!
2017-01-12

  Lars Hedlin
Bra och fint framfört :)
2017-01-12

  Salvation Pepper
"utan tanke på berömmelse"
Insiktsfullt.
2017-01-12

  Anya VIP
vilken fin analys...målat av en autodidakt. Så träffande.
Förgängligheten är också mycket fint fångat. Tycker om!!!
2017-01-09

    Dan Myrbeck
Fint skildrat.

Ja, det är gjort av Kung Bores
son, Prins Rimfrost.
2017-01-09

  Eva Langrath VIP
Finstämda ord
2017-01-09

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Ge inte upp.Även en outbildad poet kan
etsa in något bestående i glaset. TBG.
2017-01-09

  Goraxy 89 Orion VIP
Ja - Vintern har en medfödd begåvning att måla frostrosor på fönsterrutor och fälla dekorationssnö över landskapen eller lägga istäcken över sjöarna !
2017-01-09

  Chawa VIP
Autodidakt - ett sannerligen skönt och välvalt ord! Du har just förmedlat och förevigat den vackraste och ack så subtila äktheten i ett kort ögonblick av skapande lyskraft. Den självlärde kan endast tala kärlekens språk som visas för oss (helt gratis) gång på gång om vi tar oss tid... Allt för att vi ska förstå att vi är en del av det som speglas i våra hjärtan. Varmt tack!
2017-01-09

  Monika A Mirsch VIP
Din dikt är ett brus från etern - ett underbart brus - den skolade människan i möte med naturen, den oskolade!
2017-01-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Och de är
något av det
vackraste som
finns inte heller
de återvinns och
var och en av dem
är olika, helt unika!
Fint skrivet av Dig!
****************



2017-01-08

  anits VIP
Så fint och mycket tänkvärt skaldat!
2017-01-08

    jaybird
Mjukhetens skärpa. De sista två stroferna gnistrar av ljus och oskrivna lagar.
"Jag dröjer mig kvar....."
Poesins öga, den klara linsens landskap.
Fint!
2017-01-08

    ej medlem längre
mycket fin dikt, tycker mycket om den! tack.
2017-01-08

  Linda CH VIP
Vilken fin och tänkvärd text!
2017-01-08

  Bo Himmelsbåge
Jaa...
"Den Självlärde" bör vi visa
stor respekt
Han har målat oss alla
med honom är vi släkt...
Som en frostblomma
lever vår yta så kort
men aldrig att vår Själ
dunstar bort...

Mycket vacker o tänkvärd dikt!

Sparas!

2017-01-08

  Bibbi VIP
Tänkvärt.
2017-01-08

  ULJO
Fint
2017-01-08

  Per Rydberg
Vacker, enkel och tänkvärd!
2017-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP