Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I nöd och fägring stor

I nöd och lust

samtalet flödar
i en outsinlig yster
bäck
emellan Oss
i lust och fägring stor

Jag flyger
Jag svävar
Jag finns

men dessa stunder
där tvivlet äter
och tystnad omsluter och
vecklar ut sig likt
nödåren 1867-1869

Jag sitter tyst och stilla
Jag krymper
Jag gör allt
för att inte finnas och störa
för att vara rätt

Jag söker minsta tecken
lever av kommatecken och mellanslag
Likt mina förfäder närde sig på lavar

Jag tolkar, fantiserar, fabulerar
Ser baksidan av din rygg sakta röra sig bort


Till W - i nöd och lust






Fri vers av CLang
Läst 353 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-14 17:11



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En melankolisk dikt om längtan åter till kärleken.
2017-01-20
  > Nästa text
< Föregående

CLang
CLang