Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RONDELLER om barn

ADOPTIONS-DILEMMA


Måne och sol, vatten på kind
Mitt hjärta av lycka vill sjunga
Jag skrattar och fyller min lunga
I famnen ett barn, skön och trind.

Men du bara gråter, vill inte sjunga
Bort-adopterad med vind
Måne och sol, vatten på kind
Din mor och far var för unga.

Främling i Sverige, gästande hind
Barndomens steg blir tunga
Ett annat språk bor på din tunga
Min lycka, men din gråt på vind
Måne och sol, vatten på kind…




Bunden vers (Annat versmått) av Helene F Sturefelt
Läst 158 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-01 21:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Helene F Sturefelt