Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårväntan

Kattråkurr, flugors surr,
marssols bleka sken.
Takfotsdropp, gråsparvshopp,
knopp i dikesren.
Vattenplask, snömoddsslask,
gummistövel på.
Talgoxsång, med en gång
börjar hjärtat slå.
Ungar kläcks, allting väcks,
träden går i knopp.
Allt tar fart, underbart!
Våren ger oss hopp!




Bunden vers (Rim) av Åhran
Läst 191 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-02 11:58



Bookmark and Share


  Qvinn n'Lion
Härlig dikt med skön takt
Får mig minnas att
våren snart nalkas vår trakt!

2017-02-17

  Verner Forsman
Vårväntan... Vårlängtan. Och -vårförväntan.
:) För våren ger oss verkligen ofta hopp!
2017-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Åhran