Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten har några år på nacken. Den skrevs i en februariskymning på tåget från Göteborg till Stockholm. Den har väntat på ETT ord ända sedan dess: "bleka".


Februari

Trött snö
grå himmel
svarta träd vaktar

Den uteslutna människan
har stängt sig själv inne
Bilar skyndar med rädda lyktor
Husen krymper med bleka fönster

Då betar rådjuret
knäcker skaren med vass klöv
finner gräset under




Fri vers (Fri form) av Wanais
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-02-03 19:48



Bookmark and Share


    Rafael
Fina bilder
2017-04-04

    ej medlem längre
Strålande!!
2017-02-22

  Salvation Pepper
Mycket bra.
Förvånansvärd kraft och distinktion i slutraden.

Det där med att vänta på - ordet - visar på stort tålamod, och att du verkligen tar diktandet på allvar.


2017-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Wanais
Wanais